Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

Ο τελευταίος μήνας ήταν εξαιρετικά έντονος για όσους μετέχουν στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο ΠΑΣΟΚ. Αποκορύφωση αποτέλεσε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 2,3 & 4 του Νοέμβρη όπου ειπώθηκαν σκληρές αλλά λυτρωτικές αλήθειες. Δεν συμμερίζομαι τη θέση που εκφράζουν ορισμένοι ότι «με αυτά που λένε στο ΠΑΣΟΚ θα διώξουν τον κόσμο». Δεν φοβάμαι την αλήθεια όταν αυτή διατυπώνεται με σεβασμό και επιχειρήματα. Αυτό που με ενοχλεί είναι οι προσωπικές βολές που δεν ταιριάζουν στο λόγο και στο ύφος σοσιαλιστών αλλά και τα σχόλια που ανήκουν στη σφαίρα του πολιτικού κουτσομπολιού. Ευτυχώς αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που κρίνονται και θα κριθούν. Αλλά η ουσία είναι αλλού. Συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο στο ΠΑΣΟΚ, μια νέα διαδικασία που είναι λογικό να σοκάρει μπορεί όμως και να μας κάνει ξανά συμμέτοχους στην πολιτική, πιο ενεργούς, πιο απαιτητικούς, πιο ψαγμένους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Σε ότι με αφορά στήριξα τον Γιώργο Παπανδρέου από την ημέρα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου 2007 γιατί θεώρησα ότι ήταν ο μόνος από τους 3 υποψήφιους Προέδρους που :

  1. Έκανε σκληρή αυτοκριτική. Σπάνια έως ποτέ ακούει κανείς πολιτικό να λέει με εξαιρετική σαφήνεια που έσφαλλε. Αυτό απαιτεί γενναιότητα – κάτι που λείπει σήμερα τόσο στη δημόσια ζωή όσο και στις διαπροσωπικές σχέσεις.
  2. Μίλησε με αξίες και αρχές όταν ο Β.Βενιζέλος επαναλάμβανε συνεχώς -σαν αξίωμα των μαθηματικών που δεν χρήζει απόδειξης- ότι νικάει τον Καραμανλή ενώ ο Κ.Σκανδαλίδης επικαλούνταν την ενότητα.
  3. Έδωσε το όραμα μιας κοινωνίας που αξίζει να παλέψει κανείς.
  4. Αναφέρθηκε και ένταξε το όραμα αυτό στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο τοπίο.

.Αξίζει να διαβάσει κανείς τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο και στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

http://www.pasok.gr/portal/gr/ethn_sym/192/51827/7/7/1/showdoc2.html

http://www.pasok.gr/portal/gr/52759/2/1/showdoc2.html

Έκτοτε εργάζομαι για την μετάδοση του μηνύματος του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο στην εκλογική μου περιφέρεια αλλά και σε δύο νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Πέλλα και στο Κιλκίς. Εκεί συναντώ ένα μεγάλο και ζωντανό κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου που έχει δίψα για πολιτικό διάλογο αλλά και ανάγκη για ουσιαστική προσοχή. Τις καλύτερες πολιτικές συζητήσεις – ίσως φανεί περίεργο – τις έχω κάνει σε απομακρυσμένα, ακριτικά χωριά όπου συνάντησα εξαιρετικά δημοκρατικούς και αγνούς πολίτες με σύγχρονες ανησυχίες και προβληματισμούς. Σιχαίνομαι τις πολιτικές μαζώξεις όπου τα κομματικά στελέχη αντιμετωπίζουν τους συμμετέχοντες σαν παθητικούς δέκτες και χειροκροτητές. Αυτά τα σχήματα είναι παρωχημένα και διώχνουν συνεχώς κόσμο από την πολιτική.

Σε αυτό το πνεύμα Σήμερα στις 19:30 η λέσχη φίλων Γιώργου Παπανδρέου καλεί σε ζωντανό διάλογο τους ενεργούς πολίτες στην ταβέρνα ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ (Λέλας Καραγιάννη & Σαμοθράκης 3) στην Κυψέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: